Sport

De meeste studenten klagen wel eens over een laagje vet of een slechte conditie. Er worden vervolgens een hoop plannen gemaakt om flink te gaan sporten in de sportschool. Stimuleert de gemeente Ede dit een beetje? Op Blog Ness hangt er regelmatig een Valleimonster aan de gewichten en gaan wij op zoek naar een gezond studentenleven.

Klik hier voor de volgende categorieën:
Button-sportnieuws

1 thoughts on “Sport

  1. Het Sport beleid in Ede is vastgelegd in de nota Ploegenspel en Ploegenspel 2.0. Op papier allerlei voornemens maar in de praktijk niet alles gerealiseerd. Ede ondersteunt en faciliteert vooral de traditionele sporten. Meer vernieuwing is wenselijk maar heeft ook consequenties zoals voor de accommodaties. Is echter noodzakelijk om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en de 75% doelstelling te halen. Spanningsveld is dat Ede voorheen de sport accommodaties uit de wijken weggehaald heeft en nu voor een wijkgerichte aanpak kiest.
    Sport staat ondanks de beleidsnota’s laag op de agenda getuige de toekomstvisie Ede2025 waarin het woord “sport” niet voorkomt.
    Ede zou ook specifiek beleid moeten ontwikkelen voor (behoefte) sportaccommodaties. 2 Voorbeelden: in het huidige collegeprogramma is opgenomen het realiseren van een golfaccommodatie terwijl de enige golfvereniging, de EGF, speelt op Papendal en hier geen behoefte aan heeft, integendeel. Voorts dreigt er een opeenstapeling van 3 sportzalen in Ede Zuid: 2 aan de Zandlaan en 1 op 400 meter afstand in de Maandereng. En dan moet er een topsport hal komen in Ede dat topsport altijd op afstand heeft gehouden maar erger nog geen topsport vereniging heeft m.u.v. Polar Bears, dat er geen gebruik van maakt.
    Sportwensen? Laat ik me beperken tot 1. Het wordt tijd voor een multifunctionele (sport)hal voor activiteiten waaraan daadwerkelijk behoefte is. Een hal die de belevingswaarde van Ede verbetert. Voor een belangrijk deel is dat via sport: actieve en passieve beleving. Allereerst voor allerlei vormen van grootschalige sport beoefening (van oktober tot maart als kunstijsbaan) en incidenteel voor Topsportevenementen. Voorts o.a. kan het bedrijfsleven er een plek krijgen om zich te etaleren via beurzen e.d., cultuur , muziekuitvoeringen van popconcert tot klassiek en exposities. Het concept biedt bij uitstek mogelijkheden om daadwerkelijk sport, gezondheid, voeding en onderwijs/wetenschap bijeen te brengen en kan in belangrijke mate bijdragen aan een gezond werk en leefklimaat waarbinnen verbinden en ontmoeten centraal staan.

Plaats een reactie