“Zo zie je maar weer hoe Ede in elkaar zit”

De toekomst voor een Poppodium in Ede was al twijfelachtig, maar deze week werd hier nog even een schepje bovenop gegooid. Donderdag zou er een bijeenkomst plaatsvinden, georganiseerd door Poppodium en CDA Ede, waar vragen gesteld konden worden over de toekomst van het poppodium onder het genot van een drankje en wat muziek. Maar helaas besloot de burgemeester van Ede dit evenement een paar uur voor aanvang af te lasten.

In samenwerking met CDA Ede had de organisatie van Poppodium Ede afgelopen donderdag een avond georganiseerd waar mensen alvast kennis konden maken met het concept van een poppodium in Ede. Deze avond zou plaatsvinden in het oude Chineesrestaurant aan de Parkweg in Ede, maar een onverwachte waarschuwing van de burgemeester gooide roet in het eten. In het pand zouden openbare feesten niet zijn toegestaan, want het gebouw voldoet niet aan de eisen van de brandweer. Een grote domper voor de organisatie en het CDA.

De drank en de chips stonden al klaar en de DJ was geboekt, maar helaas konden beide partijen niks tegen de klachten inbrengen. Het CDA wil benadrukken dat ze de eisen begrijpen, maar dit ook ten zeerste betreuren. De organisatie van Poppodium Ede is boos. “Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is dat er een duidelijke locatie komt voor dit soort evenementen. Het CDA wilde door dit evenement juist laten zien hoe ze bezig zijn om het plan voor een poppodium in Ede te realiseren, maar helaas werkt de gemeente nog niet echt mee”, verklaart een van de organisatoren.

Het Poppodium staat op de lijst met speerpunten van het CDA, maar toch zullen ze voor de verkiezingen van 19 maart een andere manier moeten vinden om deze boodschap ook duidelijk over te brengen aan de kiezer.

Vorige week waren zowel de organisatie van Poppodium Ede als CDA Ede te gast bij Van Veen’s Vallei. Het complete interview kun je hier terugluisteren.

Sjors van Veen

Sjors van Veen

Plaats een reactie