Tesqua: een studentensportschool?

Wie in Ede wil sporten, komt al snel terecht bij de sportschool Tesqua. Simpelweg omdat deze sportschool vrijwel alles aanbiedt. Van krachttraining tot yoga en van zwemmen tot boksen. Maar wat doet deze sportschool voor studenten?

Maarten Stuivenberg, medewerker van Tesqua, vertelt dat Tesqua zich ook richt op studenten. ‘Op dit moment sporten er zo’n honderd studenten bij Tesqua. Veelal CHE-studenten.’ Als je kijkt naar het programma van Tesqua zie je dat ze voor iedere leeftijdscategorie verschillende activiteiten hebben. Zo zijn er verschillende groepslessen zoals yoga, zumba of bodycombat, maar er zijn ook lessen als aquarobic, spinning of funXtion.

10013021_423887671047845_760110796_n

Bij deze laatste les, Funxtion, kun je denken aan een totaal fitness plaatje. Tijdens deze les train je je kracht, spieruithoudingsvermogen en je conditie. Deze lessen zijn voor iedereen leuk en leerzaam, omdat je op je eigen niveau traint. Dus als je als student weleens een biertje extra drinkt en het sporten overslaat, kun je hier toch meedoen met alle sporten. Voor kinderen zijn er zelfs speciale groepslessen die beginnen vanaf zes jaar.

Volgens Maarten Stuivenberg houdt Tesqua ook echt rekening met studenten. Voor 50 euro kun je als volwassenen meetrainen met het hele programma. Iedere groepsles is dan voor jou beschikbaar, maar ook in je eentje fitnessen is mogelijk. Voor een student is dit natuurlijk veel geld en heeft Tesqua het makkelijker gemaakt. ‘We hebben een speciaal studentenlidmaatschap, voor €36,50 kun je hier iedere dag binnen wandelen en gewoon van alle faciliteiten genieten.’

1484929_423887731047839_1417420269_n

Op zondag 16 maart is er een workshop-dag bij Tesqua. Dan kun je vast een voorproefje krijgen van wat Tesqua allemaal te bieden heeft.

Foto’s: sporttegoed.nl

Debbie Heus

Debbie Heus

Plaats een reactie